Quadrant Kindercentra
samen voor het kind Bel: 0182 689 896

Ziek of coronacode?

Als wij onze diensten weer mogen verlenen, betekent dat we op dat moment iedereen weer nodig hebben. Daar zijn wel spelregels bij nodig, want als je klachten hebt die gerelateerd zijn aan corona is het nadrukkelijk niet de bedoeling dat je gaat werken. Die regel geldt nu ook.

Lastiger wordt het als de klachten indirecter worden. Bijvoorbeeld op het moment dat jij zelf gezond bent maar een gezinslid van jou ziek is. Of een situatie waarin jij of een gezinslid van jou behoort tot een kwetsbare (vatbare) groep. Nu hebben we de capaciteit om hier rekening mee te houden, de vraag is of dat ook lukt als er van ons verwacht wordt dat we weer volledig open zijn. Als het Kabinet besluit dat de kinderopvangbranche open mag, zullen wij de richtlijn communiceren.

Overigens wordt er op dit moment door de meeste pedagogisch medewerkers maximaal 50% gewerkt in de noodopvang, en 50% weggeschreven op de coronacode. Een aantal medewerkers, vooral in de peutergroepen, werkt helemaal niet. Zij schrijven vrijwel 100% van de arbeidsomvang op de coronacode.

Volg Quadrant via Facebook
Volg ons via Facebook Zoek locatie