Quadrant Kindercentra
samen voor het kind Bel: 0182 689 896

Kindcentrum Wereldweijde

Samen met de Goede Herderschool (van schoolstichting de Vier Windstreken) zijn wij 16 oktober 2020 kindcentrum Wereldweijde gestart. In dit kindcentrum bieden wij complete kinderopvang:

  • dagopvang voor kinderen van 0 – 4 jaar
  • buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 – 13 jaar

Kinderen leren samen met andere kinderen de wereld ontdekken en samen plezier te maken. Door een herkenbaar dagritme op zowel het kinderdagverblijf, de buitenschoolse opvang als in het onderwijs, wordt er gezorgd voor vertrouwen en veiligheid. Daarnaast zijn de activiteiten, de ruimtes en het speelmateriaal afgestemd op de behoeften en belevingswereld van de kinderen. Ieder kind wordt uitgedaagd en kan zich breed ontwikkelen. Lees het artikel uit het infomagazine Bodegraven-Reeuwijk over KC Wereldweijde.

Het is prachtig geworden en we hebben er superveel zin in!
We hebben nog ruimte, dus schrijf je snel voor een plekje.

Inschrijven

Wil je eerst liever een kijkje nemen op het nieuwe kindcentrum Wereldweijde?
Bel Elise Faay (senior pedagogisch medewerker): 06 – 13 68 19 94 voor een vrijblijvende rondleiding of maak een afspraak via onderstaande knop:

Rondleiding

Kinderdagverblijf

Op dit moment worden de kinderen van 0-4 jaar opgevangen op verticale groep de Veldbloem. Wanneer het aantal kinderen groeit, breiden we uit met een combigroep (0-3 jaar) en een peutergroep (2-4 jaar).

Elke groep heeft een eigen ruimte in een apart gedeelte van het gebouw dat gedeeld wordt met het onderwijs. De ruimtes zijn helemaal verbouwd en aangepast naar de wensen en eisen die hoort bij de opvang van 0-4 jarigen. Met nieuw speelmateriaal en nieuwe meubels is het een fijne plek om te spelen, ontdekken en ontwikkelen.

Ook de buitenruimte is helemaal aangepast aan de jongste kinderen. Er is een speciaal babytuintje, een glijbaan en genoeg ruimte om te rennen, fietsen en steppen.

BSO

Ook de bso heeft een eigen ruimte met uitdaging voor kinderen van 4-13 jaar.

De medewerkers van bso Wereldweijde (voorheen Kameleon) zorgen wekelijks voor allerlei leuke activiteiten met kinderen waarbij vooral plezier, gezelligheid en talentenontwikkeling centraal staat. Omdat ieder kind uniek is, willen wij activiteiten bieden die aansluiten op de belevingswereld van het kind. Ons programma is dus heel gevarieerd en de kinderen kunnen zich zo spelenderwijs breder ontwikkelen. Wij gebruiken hiervoor de meervoudige intelligentie theorie van psycholoog Howard Gardner: elke intelligentie wordt uitgedrukt in een ‘KNAP’. Kinderen worden gestimuleerd om deel te nemen aan georganiseerde activiteiten, maar dit is niet verplicht. Bso tijd is vrije tijd. Daarnaast is er een ruim aanbod van spelmateriaal en verschillende hoeken zoals een huishoek, leeshoek en spelletjeshoek.

We mogen ook gebruikmaken van de gymzaal van school, wat de kinderen erg leuk vinden.

Buiten is voor de bso-kinderen een groot, overzichtelijk speelplein met speeltoestellen. Hier kunnen ze prima hun energie kwijt.