Quadrant Kindercentra
samen voor het kind Bel: 0182 689 896

Vertellen, maar wel anders

Pedagogisch medewerkers lezen allemaal regelmatig voor (eventueel met een vertelkoffer of verteltafel). Maar dit is iets anders!
Bij een tafelspel wordt een verhaal verteld en de figuren (houten poppetjes, dieren, knuffeltjes) worden tijdens het vertellen op de tafel bewogen.

In oktober en november volgenden een aantal medewerkers een cursus van twee avonden over vertellen met TAFELSPEL voor peuters en kleuters. Deze werd gegeven door Nel Hoevers (ook collega op peutergroep Goejanverwelle). Zij werkt al ruim 18 jaar met tafelspel en gebruikt dit o.a. regelmatig op de peutergroep. Bijvoorbeeld bij een feest, of bij het begin of afsluiting van een thema.

Zie voor meer informatie: www.vertelmettafelspel.nl

Een collega reageerde: “Het vertelspel was voor mij nieuw, ik vond het een mooie manier van voorlezen. Op deze manier kunnen we voorlezen visueel maken.”

Op deze avonden hebben de cursisten zelf ervaren waarom dit zo’n leuke manier van vertellen is. En dat dit erg leuk is om in te zetten voor je groep peuters (en kleuters). Een ‘kers op de taart’ in manieren van vertellen!

Tafelspelkisten op de groep
Iedereen was enthousiast om dit zelf ook in de groep toe te gaan passen en dat kan nu ook! Want Quadrant heeft tafelspelkisten aangeschaft.
Deze zijn beschikbaar voor degene die de cursus gevolgd hebben. Zo is het voorlezen extra leuk voor zowel de kinderen als de medewerkers.

Voor de zomervakantie is ook nog een cursus gepland.