Quadrant Kindercentra
samen voor het kind Bel: 0182 689 896

Yoeri de Jong

Pedagogisch medewerker VSO/BSO

Ik werk al ruim 12 jaar met veel plezier voor Quadrant. Toen ik een baan zocht en met kinderen wilde werken, liep mijn zusje stage bij Quadrant. Zij raadde mij toen aan om hier te solliciteren, omdat zij het daar zo naar haar zin had.

Werken met kinderen

Dat ik elke dag met kinderen kan werken, is voor mij het allerbelangrijkste in mijn werk. De leeftijden verschillen van 4 tot 13 jaar en dat maakt het extra leuk en uitdagend. Geen dag is hetzelfde. Als de kids worden opgehaald door hun ouders en ze vertellen vol enthousiasme over hun dag, dan ga ik met een brede glimlach naar huis.

Als kinderen vol enthousiasme over hun dag op de BSO vertellen aan hun ouders, ga ik met een brede glimlach naar huis.

Zo ziet mijn dag eruit

Om 7:00 begin ik bij de voorschoolse opvang. Hier spelen de kinderen in de ochtend en vervolgens breng ik ze veilig en wel naar school. ’s Middags begin ik om 14:00 bij de BSO. Als ik daar aankom heb ik wat voorbereidende taken. Ik haal de stoelen van de tafels, check de mail en de voicemail voor eventuele afmeldingen en schil alvast het fruit.

We werken met activiteitenschema’s. Als er een activiteit gepland staat, zorg ik ervoor dat alle materialen en benodigdheden aanwezig zijn. Vaak bedenken de kinderen ter plekke ook spontaan activiteiten. Daar spring ik dan natuurlijk op in.

Ik doe dus veel meer dan ‘oppassen’ op kinderen. Het werken op een VSO of BSO houdt echt veel meer in dan de meeste mensen denken.

Waarom ik kies voor Quadrant

Zoals gezegd ben ik hier terecht gekomen via mijn zusje die hier stage liep. Er zijn geen betere ambassadeurs voor een werkgever, dan de mensen die er werken! Deze organisatie heeft een goede visie en werkt echt met oog voor het kind. Het is afwisselend werk en ik heb hele leuke, creatieve en energieke collega’s. Ik ken Quadrant als een goede werkgever die altijd serieus met mijn vragen omgaat. Ze zijn erg betrokken, professioneel en kindgericht. Dat ik hier al 12 jaar werk, zegt denk ik wel genoeg!

Ik wil smeerkaas!

Het grappigste dat ik hier heb meegemaakt, is toch wel toen de smeerkaas van het menu werd gehaald. Een cracker met smeerkaas was vaak het tussendoortje, maar het voedingsbeleid werd aangepast. Dit leidde tot reacties van de kinderen zelf die het daar absoluut niet mee eens waren. Zij wilden wel even een hartig woordje spreken met de directeur, Dirk-Peter.

De kinderen wilden wel even een hartig woordje spreken met de directeur.

Hij werd ontvangen door de kinderen met protestborden! Daarna volgende gelukkig een goed gesprek en vervolgens kregen we toestemming om af en toe een uitzondering te mogen maken. Dit is natuurlijk heel grappig, maar ook zeker een mooi voorbeeld van waar Quadrant voor staat. Het kind staat centraal!

 

Ook werken bij Quadrant? Bekijk hier alle vacatures

Deel dit interview

  • Facebook
  • Linkedin
  • Mail