Quadrant Kindercentra
samen voor het kind Bel: 0182 689 896

Kim Reijers

Pedagogisch medewerker peutergroep en BSO

Na een half jaar flexen bij Quadrant, werk ik nu alweer 2,5 jaar op een VVE-peutergroep en op een BSO. In feite heb ik 2 functies in 1! Daarnaast ben ik sinds een jaar lid van de OR.

Redelijk groot maar toch persoonlijk

Ik moet eerlijk bekennen dat Quadrant niet bovenaan mijn lijstje stond toen ik mijn sollicitatie stuurde. Ik dacht dat de organisatie te groot zou zijn, waardoor je als werknemer zou verdwijnen in de anonimiteit. Niets bleek minder waar! Ik werd tijdens mijn eerste gesprek hartelijk ontvangen en er werd alleen maar gekeken naar mogelijkheden in plaats van belemmeringen.

Ik werd hartelijk ontvangen en er werd alleen maar gekeken naar mogelijkheden in plaats van belemmeringen.

Zoals de meeste collega’s bij Quadrant, ben ik begonnen in de flexpool. Dit kan ik ook iedereen aanbevelen, want zo krijg je juist in die eerste periode een goed beeld bij alles wat Quadrant te bieden heeft. Je komt op veel verschillende locaties, en elke groep is weer net wat anders. De cultuur binnen de organisatie is heel open en de mentaliteit om allemaal mee te denken vind ik ook erg fijn.

Zo ziet mijn dag eruit

Ik begin officieel om 8:15 met het openen van de peutergroep. Maar een paar keer per week haal ik op de weg daar naartoe ook enkele VSO-kinderen (voorschoolse opvang) op om naar school te brengen. Mijn peutergroep zit in hetzelfde gebouw als deze school, en wij helpen elkaar graag waar het kan. Bovendien is het voor deze kinderen ook fijn vaste gezichten terug te zien op zowel de peutergroepen, het kinderdagverblijf en de BSO. Dit bevordert ook echt het samen-gevoel.

Na het klaarzetten van de groep, druppelen langzaam de eerste peuters binnen. We werken bij Quadrant met thema’s, een weekplanning en een vast dagritme, zodat het vooraf vaak duidelijk is wat we gaan doen. Maar ik laat me ook juist leiden door wat de dag brengt. Werken met kinderen betekent immers dat de dag onvoorspelbaar is en daarom des te leuker om daarin mee te bewegen. In de ochtend is er veel ruimte om vrij te spelen en ik zit daar graag middenin. Ik observeer de kinderen, probeer te ontdekken in welke ontwikkelingsfase zij zitten en kijk waar ik ze kan helpen. Het geven van kleine tools die de peuters helpen om voor zichzelf op te komen of een stapje verder te komen is erg mooi om te doen.

We zijn allemaal een beetje juf of meester van dezelfde groep kinderen.

In de middag kom ik op dezelfde locatie terug om de BSO te draaien. Het werken in een school heeft voor mij echt meerwaarde. De kinderen zien mij in de ochtend als juf van Pino en in de middag ben ik Kim van de BSO of juf Kim. En zo voelt het ook: we zijn allemaal een beetje juf of meester van dezelfde groep kinderen.

Waarom ik kies voor Quadrant

Er is bijzonder veel ruimte voor zelfontplooiing en persoonlijke ontwikkeling. Dat zie je bijvoorbeeld in het cursusaanbod, maar ook in het luisteren naar de initiatieven van de medewerkers. Ook werken we nauw samen met partners uit de omgeving, zoals het consultatiebureau en logopedisten. Die maatschappelijke betrokkenheid geeft een goed en compleet gevoel in je benadering naar de kinderen toe.

De maatschappelijke betrokkenheid van de organisatie geeft een goed en compleet gevoel in onze benadering naar de kinderen

Ook werken bij Quadrant? Bekijk hier alle vacatures

Deel dit interview

  • Facebook
  • Linkedin
  • Mail