Quadrant Kindercentra
samen voor het kind Bel: 0182 689 896

Chennel van der Meer

Pedagogisch medewerker peutergroep en kinderdagverblijf

Ik werk al 6 jaar bij Quadrant op een VVE peutergroep en een kinderdagverblijf. Doordat ik ben gestart in de flexpool, heb ik heel veel locaties van dichtbij gezien; van babygroep tot BSO. Het is superfijn dat deze groeiende organisatie echt met jou en je loopbaan meedenkt.

Samen voor het kind

Na mijn sollicitatiegesprek bij Quadrant, heb ik een dagje meegedraaid. Ik werd gelijk met open armen ontvangen. Geen vraag was teveel en er werd voldoende tijd genomen om alles uit te leggen. Het is een hele prettige en inspirerende omgeving, niet alleen voor de kinderen en ouders, maar ook zeker voor medewerkers! Er is veel ruimte voor je eigen inbreng en ontwikkeling. En werken met kinderen is geweldig. Als ze na een dag vol activiteiten, kringmoment, eten en buitenspelen weer worden opgehaald, gaan ze moe mee met papa en mama. Maar niet voordat ze een high five of knuffel hebben gegeven. Dan ga  ik met een voldaan gevoel naar huis.

Aan het eind van de dag, ga ik met een voldaan gevoel naar huis!

Zo ziet mijn dag eruit

Mijn werkdag begint tussen 7:00 en 8:30, afhankelijk van welke dienst ik die dag draai. We hebben namelijk 2 diensten, omdat sommige locaties tot 19:00 ’s avonds open zijn. Ik begin de dag natuurlijk met even goedemorgen te zeggen tegen mijn collega’s. Dan ga ik mijn groep klaarmaken: stoelen van tafel, een puzzel klaarleggen en de bak met auto’s op het autokleed. Ik check snel even of er bijzonderheden zijn voor vandaag, zoals een afmelding of juist een extra kind. In onze app kunnen ouders namelijk zelf een notitie maken of hun kind afmelden. Superhandig! Dan spiek ik nog even of mijn collega een overdracht heeft en dan kan de dag beginnen.

We werken op de groep met voor- en vroegschoolse educatie (VVE). Dit bestaat uit een aantal educatieve programma’s die beginnen in de voorschoolse periode (peutergroep of kinderdagverblijf) en doorlopen in de eerste twee jaar van het basisonderwijs. Mijn collega’s en ik bereiden dit 1 keer in de 5 weken samen voor. We bedenken activiteiten waarbij alle ontwikkelingsgebieden aan bod komen binnen het aankomende thema. Hiervan maken we weekschema, zodat we precies weten welke activiteit er die week op de planning staat en wat we in de kring doen.

Waarom ik kies voor Quadrant

Het is een middelgrote professionele organisatie met vestigingen in Gouda, maar ook in de omgeving daaromheen. Quadrant biedt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, zoals opleidingen of cursussen. Ze denken echt met me mee en ik kan zelf mijn wensen aangeven. Bijvoorbeeld met welke leeftijdscategorie ik graag wil werken en of ik werken op een kinderdagverblijf wil combineren met een BSO.

Quadrant biedt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, zoals opleidingen en cursussen. Ze denken echt met me mee!

Modderdag

Het leukste dat ik heb meegemaakt tijdens mijn werk is Modderdag! Een keer per jaar is het zover: Nationale Modderdag. Wij doen daar natuurlijk aan mee. Allerlei activiteiten in het teken van modder staan dan op de agenda. Maar wat is er nou leuker dan dat de ‘juf’ ook meedoet? De gezichtjes als ze hun vieze handjes op mijn witte shirt drukken… onbetaalbaar! Het shirt is nooit meer wit geworden, dat zegt genoeg denk ik.

 

Ook werken bij Quadrant? Bekijk hier alle vacatures

Deel dit interview

  • Facebook
  • Linkedin
  • Mail