Quadrant Kindercentra
samen voor het kind Bel: 0182 689 896

Oma’s op bezoek

Wij vinden het belangrijk om kinderen vertrouwd te maken met de wereld buiten het dagverblijf. Daarom maken we regelmatig uitstapjes. Vanaf 2015 bezoeken wij een aantal afdelingen van Zorgcentrum de Hanepraij. Met de peuters van de peutergroepen en de peuters van de verticale groepen bezoeken wij vaste afdelingen een keer in de maand.

Tijdens deze bezoekjes ondernemen we gezamenlijke activiteiten. Zo begint een bezoekje met eerst even wat drinken en een koekje eten, spelletjes doen, liedjes zingen, verjaardagen vieren of knutselen. Op een natuurlijke wijze komen deze leeftijdsgroepen tot stimulerende interacties.

De komst van peuters in het zorgcentrum

  • levert een belangrijke bijdrage aan het doorbreken van het isolement waarin veel ouderen verkeren.
  • stimuleert onder meer de alertheid en communicatiebereidheid van de ouderen.
  • biedt hun een vreugdevolle ervaring.

De kinderen

  • doen op ongedwongen wijze een beroep op het verzorgend vermogen van de ouderen.
  • ervaren op hun beurt dat het leuk is om met de ouderen te spelen.
  • genieten volop van de aandacht die zij krijgen van ‘hun opa’s en oma’s’ tijdens de bezoeken.

De kinderen draaiden hun gewone dagritme waarin alle activiteiten in het teken stonden van ons thema ‘verkeer’. Deze activiteiten werden gevolgd door de ‘oma’s’ en hun begeleiders.
Om 11.30 uur aten de ‘oma’s’ op verschillende groepen samen met de kinderen een boterham, waarna de Hanepraij-bus om 13.00 weer terugreed. Uitgezwaaid door de peuters die nog wakker waren.

De begeleiders van de Hanepraij gaven aan dat de ‘oma’s’ weer genoten hadden. Reden genoeg om dit volgend jaar weer te gaan organiseren.