Quadrant Kindercentra
samen voor het kind Bel: 0182 689 896

Zeven Dwergen

Tel: 0180-632693
E-mail: 7dwergen@quadrantkindercentra.nl

Dorpsstraat 68
2761 AG, Zevenhuizen

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
8.30 – 12.00 uur

Tijdens schoolvakanties gesloten

Clustermanager:
Lidewij Zwamborn
l.zwamborn@quadrantkindercentra.nl
06-51323884

Zeven Dwergen

De Zeven Dwergen is een gezellige, knusse peutergroep in midden in Zevenhuizen.

Peuters kunnen zich bij ons spelenderwijs en op hun eigen tempo ontwikkelen. Ze leren samen spelen, samen delen en samen lol maken!

Speelruimte
De peutergroep zit in een oud gebouw, maar is voorzien van alle faciliteiten zoals kindertoiletjes, een keukentje, verschoonmogelijkheden en een heerlijk speelplein met zandbak waar zowel schaduw als zon is.
De groepsruimte bestaat uit meerdere hoeken, zoals een poppenhoek met kinderkeukentje, autohoek met autokleed, leeshoek en tafeltjes waar de kinderen heerlijk aan kunnen puzzelen of spelen.
We hebben leuke raamtekeningen en knutsels van de kinderen hangen, die trots aan de papa’s en mama’s worden getoond.

Activiteiten
De peuters zijn gek op boekjes lezen, zingen en kletspraatjes maken. Hier nemen we dan ook ruim de tijd voor.
Aan de hand van een thema, dat elke 6 weken wisselt, doen we allerlei activiteiten in kleine groepjes. Puk, de pop helpt ons bij deze speelse activiteiten, die gericht zijn op het ondersteunen van de ontwikkeling van de peuters. Kleien, kleuren, bouwen of even 1-op-1 een spelletje is ook altijd leuk.

Tussen het spelen door eten fruit, drinken we wat. Ook buitenspelen is een favoriete bezigheid. Lekker fietsen op de driewieler of een fietsje, steppen of lopen met de poppenwagen.

VVE
VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie. Sommige kinderen hebben net iets meer aandacht nodig om zich te ontwikkelen, denk hierbij aan de taalontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling. Deze kinderen krijgen via het consultatiebureau een VVE-indicatie. Wij werken met het VVE-programma Puk&Ko. Dit programma stimuleert de ontwikkeling van het kind op meerdere ontwikkelingsgebieden aan de hand van thema’s. Op deze wijze worden de kinderen voorbereid op de basisschool. Dit alles op een spelende wijze.

Lees meer over ons VVE-programma.

LRK-nr.: 231006950
Inspectierapport
Pedagogisch werkplan