Quadrant Kindercentra
samen voor het kind Bel: 0182 689 896

’t Hobbelpaard

Tel: 06 - 82 06 96 76
E-mail: hobbelpaard@quadrantkindercentra.nl

Raadhuisstraat 40a
2751 AW, Moerkapelle

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
8.00 – 12.00 uur

Clustermanager:
Philip van Dijk
p.vandijk@quadrantkindercentra.nl
06-57814596

’t Hobbelpaard

Speelruimte
De peuters van ’t Hobbelpaard spelen in een groot lokaal met verschillende speelhoeken, zoals puzzelhoek, constructiehoek, autohoek/bouwhoek, leeshoek, keuken en themahoek. Hierdoor kunnen ze zelf kiezen wat ze willen doen. We hebben ook een speelhuis met glijbaan.
Als we naar buiten lopen komen we op een grote buitenspeelruimte met een wipkip, grote glijbaan en een zandbak.

Activiteiten
Op de peutergroep kunnen de kinderen vrij spelen. Binnen kunnen de peuters aan tafel creatieve activiteiten doen zoals plakken, kleuren, kleien, etcetera. Binnen hebben we ook een populaire water- en zandtafel staan.
Buiten zijn de peuters vaak druk met stoepkrijten, bellenblazen, tractor rijden , steppen, fietsen, met kinderwagens wandelen en op loopblokken stappen.
Naast vrij spel doen we ook activiteiten die spelenderwijs de ontwikkeling stimuleren (VVE-programma).

VVE-programma
Onze peutergroepen zijn VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) gecertificeerd en werken met de taalmethode Uk & Puk. Dit is een optimale voorbereiding op de basisschool. De VVE-methode is een combinatie van spelen, werken en leren aan de hand van thema’s. Het doel is de ontwikkeling van peuters zodanig te stimuleren dat de overgang naar de basisschool zo soepel mogelijk verloopt. Peuters met VVE komen vanaf 27 maanden 4 dagdelen naar de peutergroep. Ouders worden nauw betrokken bij het programma.

Lees meer over ons VVE-programma.

LRK-nr: 454421278
Inspectierapport
Pedagogisch werkplan