Quadrant Kindercentra
samen voor het kind Bel: 0182 689 896

Nessevliet pg

Tel: 010-4561651
E-mail: nessevliet@quadrantkindercentra.nl

Vlietkade 37
2761 DT, Zevenhuizen

Openingstijden

Woensdag en vrijdag
8.30 – 12.00 uur

Clustermanager:
Lidewij Zwamborn
l.zwamborn@quadrantkindercentra.nl
06-51323884

Nessevliet pg

Peutergroep Nessevliet is gevestigd in het wijkgebouw de Vierkap. We hebben een nauwe samenwerking met basisschool de Nessevliet, maar ook als je je kind niet daar inschrijft, is het van harte welkom!

Speelruimte
Binnen spelen we in een grote ruimte met alle benodigde voorzieningen. De ruimte is verdeeld in diverse speelhoeken zoals een huishoek, bouwhoek, lees- en puzzeltafel en een knutseltafel.

Naast het wijkgebouw is een leuke afgesloten speelplaats waar wij vaak te vinden zijn. Er is een klimtoestel, een zandbak en een glijbaan aanwezig. Zelf beschikken wij over diverse fietsjes, stepjes en ander buitenspeelgoed.

Activiteiten
Ouders betrekken bij de activiteiten (ouderparticipatie), vinden wij erg belangrijk bij peutergroep Nessevliet.

Wij nodigen ouders bijvoorbeeld uit voor een koffieochtend bij de start en afsluiting van een thema. Elke maand komt er een dier bij ons op visite om ouders en kinderen kennis te laten maken met (huis)dieren. Het Sinterklaasfeest vieren we samen met ouders en het jaar wordt afgesloten met de ouders en kinderen tijdens ons zomerfeest.

VVE
VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie. Sommige kinderen hebben net iets meer aandacht nodig om zich te ontwikkelen, denk hierbij aan de taalontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling. Deze kinderen krijgen via het consultatiebureau een VVE-indicatie. Wij werken met het VVE-programma Puk&Ko. Dit programma stimuleert de ontwikkeling van het kind op meerdere ontwikkelingsgebieden aan de hand van thema’s. Op deze wijze worden de kinderen voorbereid op de basisschool. Dit alles op een spelende wijze.

Lees meer over ons VVE-programma.

LRK-nr.: 173959179

Inspectierapport
Pedagogisch werkplan