Quadrant Kindercentra
samen voor het kind Bel: 0182 689 896

Villa Kakelbont

Tel: 0182 523 241
E-mail: villakakelbont@quadrantkindercentra.nl

Schubertplein 22
2807 HX, Gouda

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van (7.00) 7.30 – 18.30 uur

Clustermanager:
Wendy van Adrichem
w.vanadrichem@quadrantkindercentra.nl
06-41122192

Villa Kakelbont

In Goverwelle vind je ons kinderdagverblijf Villa Kakelbont. Het vriendelijke gebouw heeft veel ramen op kindhoogte en biedt zowel binnen als buiten veel speelruimte. De Kakeltuin is een natuurlijk ingerichte speeltuin met een speciale babytuin, waterloop en speelheuvel. Onze ruimten en het aanbod van speelgoed en materialen bieden de kinderen de mogelijkheid om zich op diverse gebieden in eigen tempo te ontwikkelen.

Verlengde opvang
Bij de Villa is het mogelijk verlengde opvang af te nemen vanaf 7.00 uur. Dit extra halve uurtje kun je zowel structureel als incidenteel afnemen (minimaal 24 uur van te voren aanvragen).

Qflexibel
Op kindercentrum Villa Kakelbont bieden wij ook beperkt Qflexibel! Dagopvang (0-4 jaar) voor ouders met variabele werktijden en -dagen. Je kunt bijvoorbeeld om de week of halve dagen gebruikmaken van opvang.

Groepsindeling
Op de Villa hebben we combigroepen (0-3 jaar) en peutergroepen (2-4 jaar). Hierdoor is er rust voor de jongste baby’s en dreumesen en passende uitdagingen voor de peuters. Het ritme van ieder kind kan zo beter gevolgd worden en hebben de baby’s twee vaste medewerkers.

VVE-programma
Elke peutergroep bij Quadrant werkt met een programma voor Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE), zo ook op Villa Kakelbont. We maken gebruik van het programma Puk&Ko. VVE heeft als doel optimale ontwikkelingskansen te bieden aan kinderen. Het stimuleert de taal- en sociale ontwikkeling van de kinderen door middel van spelen. Hiermee richten wij ons op het voorkomen van taalachterstand bij de start van de basisschoolperiode.

Wat maakt Villa Kakelbont zo bijzonder?

  • De Kakeltuin: uitdagende, natuurlijke buitenruimte.
  • Vroeg- en Voorschoolse Educatie: spelenderwijs leren en ontdekken ter voorbereiding op de basisschool. Lees meer…
  • BoekStartproject: stimuleert (voor)lezen aan baby’s, dreumesen en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling. Lees meer…
  • Centrale hal: hier hebben we genoeg ruimte voor een glijbaan, een gymparcours en de voorleestuin op het podium.

LRK-nr.: 217912552
Inspectierapport
Pedagogisch werkplan