Quadrant Kindercentra
samen voor het kind Bel: 0182 689 896

de Speeldoos

Tel: 0182 516 824
E-mail: speeldoos@quadrantkindercentra.nl

Krugerlaan 72a
2806 EK, Gouda

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 7.30 – 18.30 uur

Clustermanager:
Bea Bunt
b.bunt@quadrantkindercentra.nl
06-42645769

de Speeldoos

Kindercentrum de Speeldoos staat midden in de mooie woonwijk Kort Haarlem. Vanaf de straat is dit ruim opgezette kindercentrum niet zichtbaar, want het ligt prachtig verscholen tussen de huizen. Een groot, recent opgeknapt buitenterrein maakt het mogelijk voor kinderen om heerlijk in de buitenlucht te kunnen spelen. De tuin is nu nog groener en uitdagender en maakt het fijn om buiten te spelen. Met een speeleiland, waar geen fietsen komen, kunnen de kinderen ook rustig spelen.

Per dag bezoeken zo’n 60 kinderen de Speeldoos, verdeeld over vijf groepen:

  • een combigroep voor maximaal 9 kinderen van 0 tot 2 jaar
  • een peutergroep voor maximaal 14 kinderen van 2 tot 4 jaar
  • een VVE-peutergroep voor maximaal 16 kinderen van 2 tot 4 jaar
  • twee verticale groepen voor maximaal 12 kinderen van 0 tot 4 jaar

Openingstijden
Kindercentrum de Speeldoos is open van 7.30 – 18.30 uur.
De VVE-peutergroep heeft twee openingstijden: de reguliere (peuterspeelzaal) opvang is van 8.30 – 12.00 uur. Wanneer je op basis van kinderopvang een plaats hebt, geldt een langere openingstijd van 8.00 – 13.00 uur. We eten dan met de kinderen een boterham tussen de middag. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met de planner van deze locatie via 0182 689 896.

Speelruimte
Binnen zijn de groepsruimtes ruim en gezellig aangekleed. De kinderen kunnen zich in allerlei hoekjes vermaken. Ook worden regelmatig de deuren opengezet, zodat de kinderen mee kunnen doen aan activiteiten die op een andere groep worden aangeboden.

Activiteiten
Om kinderen meer keuzemogelijkheden en variatie in activiteiten te geven, werken de pedagogisch medewerkers met het ‘open-deuren-beleid’. Iedere dag wordt een activiteit aangeboden in het kinderatelier of op een groep. We werken met thema’s zoals lentedieren, kinderhelden, circus, etcetera. Hier zijn we dan op allerlei manieren mee bezig: creatief, in bewegingsspelletjes, met boeken of muziek.

De kinderen bezoeken (indien het aantal kinderen het toelaat) de hertjes op de Krugerlaan. Met een beetje mooi weer lopen we lekker naar de speeltuin verderop, of zelfs naar de stad.

Op de Speeldoos staat regelmatig iets speciaals op het menu om de kinderen kennis te laten maken met bijvoorbeeld een gebakken ei, soep of een tosti. Quadrant heeft een voedingsbeleid ontwikkelt waardoor we de kinderen verantwoorde voeding aanbieden.

LRK-nr.: 811598172
Inspectierapport
Pedagogisch werkplan