Quadrant Kindercentra
samen voor het kind Bel: 0182 689 896

Ieniemienie

Tel: 06 - 82 09 02 54
E-mail: ieniemienie@quadrantkindercentra.nl

Torenstraat 2
2912 CS, Nieuwerkerk aan den IJssel

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 8.00 – 12.00 uur of o.b.v. kinderopvangtoeslag van 8.00 – 13.30 uur

Clustermanager:
Philip van Dijk
p.vandijk@quadrantkindercentra.nl
06-57814596

Ieniemienie

Peutergroep Ieniemienie is gevestigd aan de Torenstraat 2 naast de jenaplanschool de Terp. De samenwerking met de Terp vinden we erg belangrijk. De kinderen van de bovenbouw komen regelmatig bij ons voorlezen en helpen bij de lunch. De peuters gaan ook wel eens buitenspelen met de kleuters.

Openingstijden
Reguliere opvang is van 8.00 uur tot 12.00 uur.
Wanneer je op basis van kinderopvangtoeslag een plaats hebt, geldt een langere openingstijd: van 8.00 uur tot 13.30 uur. We eten dan een boterham met de kinderen tussen de middag.

Speelruimte
Ieniemienie heeft een grote en lichte speelruimte, waarin de hoeken duidelijk zichtbaar zijn. Er is een huishoek, leeshoek, autohoek en bouwhoek aanwezig. De themahoek wordt bij elk thema aangepast. De ruimte leent zich goed voor lichamelijke beweging en kringspellen, maar we maken ook gebruik van de gymzaal van de basisschool om ons uit te leven.

Buitenruimte
Onze buitenruimte grenst aan een groene omgeving en in het voorjaar genieten van de lammetjes en jonge eendjes. Er is een zandbak,  houten speelttrein en voldoende ruimte om te kunnen fietsen, steppen en te bewegen.

VVE-programma
Onze peutergroepen zijn VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) gecertificeerd en werken met de taalmethode Puk & Ko. Dit is een optimale voorbereiding op de basisschool. De VVE-methode is een combinatie van spelen, werken en leren aan de hand van thema’s. Het doel is de ontwikkeling van peuters zodanig te stimuleren dat de overgang naar de basisschool zo soepel mogelijk verloopt.

Lees meer over ons VVE-programma.

LRK-nr.: 116554976
Inspectierapport
Pedagogisch werkplan