Quadrant Kindercentra
samen voor het kind Bel: 0182 689 896

Kameleon

Tel: 06 38 77 80 66
E-mail: kameleon@quadrantkindercentra.nl

Cortenhoeve 51
2411 JL, Bodegraven

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
voor school vanaf 7.00 uur

na school tot 18.30 uur

Clustermanager:
Linda Dijkman
l.dijkman@quadrantkindercentra.nl
06 - 816 165 79

Kameleon

Bso Kameleon is gevestigd in de basisschool de Goede Herder in Bodegraven. Deze bso biedt opvang voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Wist je dat we 16 oktober ook een kinderdagverblijf gestart zijn op de Goede Herderschool? Kijk hiervoor op de pagina van kindcentrum Wereldweijde.

Activiteiten
De medewerkers van bso Kameleon zorgen wekelijks voor allerlei leuke activiteiten met kinderen waarbij vooral plezier, gezelligheid en talentenontwikkeling centraal staat. Omdat ieder kind uniek is, willen wij activiteiten bieden die aansluiten op de belevingswereld van het kind. Ons programma is dus heel gevarieerd en de kinderen kunnen zich zo spelenderwijs breder ontwikkelen. Wij gebruiken hiervoor de meervoudige intelligentie theorie van psycholoog Howard Gardner: elke intelligentie wordt uitgedrukt in een ‘KNAP’.

Scholen
De kinderen die naar bso Kameleon komen, zijn voornamelijk kinderen van basisschool de Goede Herderschool. Maar ook kinderen van nabijgelegen scholen zoals ´t Vogelnest, de Willibrordschool, Speel- en Werkhoeve en Beatrixschool zijn van harte welkom op bso Kameleon. De leukste, gezelligste, actiefste bso van Bodegraven!

Vakantieopvang
Tijdens vakanties gaan de kinderen van bso Kameleon meestal naar bso Speelkwartier in Gouda. De kinderen gaan samen met een medewerker per taxi naar de samenvoeglocatie in Gouda. Wij bieden daar een aangepast vakantieprogramma met leuke uitjes en activiteiten. De vakantieplanning staat twee weken voor elke vakantie op onze website.

Speelruimte
Bso Kameleon heeft een leuke huiselijke speelruimte waar kinderen zich kunnen uitleven. In de ruimte hebben we verschillende hoeken gecreëerd, zoals een poppenhoek, een leeshoek en een spelletjeshoek. We hebben 2 grote tafels waar activiteiten aan gedaan kunnen worden. We mogen ook gebruikmaken van de gymzaal van school, wat kinderen erg leuk vinden.

Buiten is een groot, overzichtelijk speelplein met speeltoestellen.

Activiteiten
De pedagogisch medewerkers stellen om de 2 weken een activiteitenprogramma op. Hierdoor variëren de activiteiten van knutselen tot koken en van natuur tot sport en spel. Kinderen worden gestimuleerd om hieraan deel te nemen, maar dit is niet verplicht. Bso tijd is vrije tijd. Daarnaast is er een ruim aanbod van spelmateriaal.

LRK-nr.: 494975921

Inspectierapport
Pedagogisch werkplan