Quadrant Kindercentra
samen voor het kind Bel: 0182 689 896

Hygiëne

Op dit moment wordt er door de brancheorganisatie gewerkt aan een protocol op basis van de nieuwste richtlijnen. Dit gaat over zaken als het beleid met betrekking tot wegbrengen en ophalen van kinderen, looproutes in de locatie, gezondheidsmeting en hygiëneregeling materialen en speelgoed.

Het RIVM geeft aan dat de gezondheidsrisico’s voor kinderen heel beperkt zijn. Het is daarom voor kinderen niet nodig 1,5 meter afstand te houden, ook niet ten opzichte van de pedagogisch medewerker. Ouders en pedagogisch medewerkers moeten onderling wel afstand houden. Meer informatie over het onderzoek naar gezondheidsrisico’s voor kinderen, hygiëne en de richtlijnen hiervoor vindt u op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ouders-scholieren-en-studenten-kinderopvang-en-onderwijs/ouders

en https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/kinderen-coronavirus

Let op: als het kind een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, of verhoging tot 38 graden of een huisgenoot heeft met verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid, mag het kind niet naar de (nood)opvang.

Volg Quadrant via Facebook
Volg ons via Facebook Zoek locatie