Quadrant Kindercentra
samen voor het kind Bel: 0182 689 896

Informatie i.v.m. coronavirus 30 maart

Telefonische bereikbaarheid (9.00 – 16.30 uur)
Op dit moment zijn wij telefonisch minder goed bereikbaar dan normaal. Wij vragen je ons een mail te sturen, zodat onze medewerkers vanuit huis contact met je op kunnen nemen.

Vanuit de medewerkers:
Wij houden niet van stilzitten en zeker niet zonder jullie! Daarom hebben voor alle leeftijden wat activiteiten op een rijtje gezet. Veel plezier ermee:

Beste ouders, verzorgers,

Het is een bijzondere tijd en graag blikken we met je terug vanaf het begin, op maandag 16 maart. Hoewel het voor ons allemaal enorm schakelen was na het besluit van de overheid, zien we dat iedereen zijn best doet om aan de maatregelen te voldoen.

Ouders bedankt
Ouders, met of zonder een functie in een vitale beroepsgroep, zorgen zelf voor hun kinderen of hebben dit anders geregeld. Een enkel gezin met twee ouders met een functie in een vitale beroepsgroep dat het echt niet anders geregeld kreeg, heeft bij ons aangeklopt. Quadrant heeft hier noodopvang voor ingezet. Mede dankzij de flexibiliteit en medewerking van alle ouders is dit proces heel soepel verlopen. Ouders, bedankt hiervoor! Dit geeft vertrouwen voor de weken die nog voor ons staan. We moeten het toch met elkaar doen.

Toch noodopvang nodig
Heb je een functie in een vitale beroepsgroep en verandert er iets in je situatie waardoor je toch opvang voor je kind nodig hebt, neem dan contact op met de betreffende clustermanager en bespreek de mogelijkheden. We maken je er wel attent op dat wij alleen in zeer uitzonderlijke gevallen kinderen opvangen uit een gezin waarbij één van beide ouders werkzaam is in een cruciaal beroep en als zij de opvang zelf niet georganiseerd krijgen. Uitgangspunt blijft dat het aantal sociale interacties tot een minimum beperkt blijft om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen.

Richtlijnen en vragen
De richtlijnen van het RIVM blijven onverminderd van kracht. De meeste actuele richtlijnen vind je op www.rivm.nl. Op de website van de Rijksoverheid staat een lijst met veelgestelde vragen over de kinderopvang: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-en-kinderopvang.

Blijf gezond en hopelijk tot snel!

Dirk-Peter van ’t Sant – directeur-bestuurder