Quadrant Kindercentra
samen voor het kind Bel: 0182 689 896

Collega in spotlight: Joliene

Wat maakt voor jou het werk op je locatie/cluster de moeite waard?
Iedere dag is weer anders. Iedere dag geeft mij als senior nieuwe uitdagingen en uiteindelijk ook allemaal mooie, waardevolle momenten en ervaringen die ik meeneem als idee of koester als ervaring. Iedere dag heeft andere vragen of problemen die je samen met de clustermanager of met de medewerkers op de werkvloer probeert op te lossen. Al die blije koppies van de kinderen, het samenwerkingsgevoel met alle collega’s, samen ergens voor gaan, het voldane gevoel om ontwikkeling van zo dichtbij mee te mogen maken en te ervaren, dat maakt iedere dag de moeite waard om met een glimlach de deur uit te gaan. Iedere dag nieuwe kansen en uitdagingen.

Wat maakt jouw locatie/cluster bijzonder?
De diversiteit aan groepen, kinderen en medewerkers maakt het cluster waar ik senior van ben bijzonder.

Wat zou er op jouw locatie/cluster verbeterd kunnen worden?
Wat denk ik iedereen wel zou willen is meer tijd… Je komt vaak tijd te kort om alles te kunnen doen, voorbereiden en plannen. En dan is er vaak ook nog een cursus, training of werkoverleg gepland. Wat ik veel terug hoor, is de wens dat de inzet van extra voor het werk, zoals een cursus of training, liever in het eerste halfjaar gedaan worden. De laatste maanden van het jaar is iedereen druk met de voorbereidingen voor sinterklaas en kerst op de groepen, maar ook thuis!

Beschrijf een succesvolle/bijzondere dag. Waar werd jij trots/blij van?
’s Morgens rond 8.30 uur ga ik op weg naar een locatie in mijn “nette” kleding om eerst wat werk te doen voor het cluster achter een computer. Mail lezen, telefoontjes plegen en even gedag zeggen op de groepen die aanwezig zijn. Vervolgens heb ik een afspraak bij een externe samenwerkingspartner voor de inzet van workshops en activiteiten op de verschillende groepen. Ik lunch daarna met een collega senior om onze bevindingen te evalueren, het overleg samen te vatten en taken te verdelen. Vervolgens rijd ik naar een BSO om daar een middagdienst mee te draaien met de collega’s. In de auto verruil ik nog gauw mijn nette schoenen voor een paar makkelijke schoenen. Tja, “Just Dance” en voetballen staan hoog in rang op de locatie en hoe leuk is het om daaraan mee te doen! Aan het einde van de middag kijk ik in mijn agenda of ik nog iets op locatie kan voorbereiden voor de planning van mijn volgende dag; een voorleesontbijt bij een peutergroep, ik kijk ernaar uit! Ik bel de desbetreffende locatie in de loop naar mijn auto nog even om te vragen of alles gelukt is met de boodschappen etc. Ondertussen is het iets over half 6 en rijd ik weer naar mijn eigen meisjes om te knuffelen.

Volg Quadrant via Facebook
Volg ons via Facebook Zoek locatie