Quadrant Kindercentra
samen voor het kind Bel: 0182 689 896

Collega in spotlight: Ellen Kleijn

Ellen, wat maakt voor jou het werk op je locatie de moeite waard?

Vroeger al kon ik beter communiceren met kinderen dan met volwassenen, dus het was duidelijk dat ik met kinderen wilde werken. Ik wilde geen juf worden, want ik hou er niet van dat kinderen zoveel moeten. Op de bso is dat niet zo, daar mógen ze. Samen bedenken en brainstormen over hoe je ervoor zorgt dat je het leuk hebt op de bso. Dat de kinderen blij zijn als ze me zien, komen knuffelen en enthousiast vragen wat we gaan doen vandaag, geeft mij zoveel plezier. Ik vind alle leeftijden leuk en hun eigen inbreng en de voldoening die hen dat geeft maakt het voor werk voor mij de moeite waard. Sinds kort werk ik ook op peutergroep de Peuterhoef. Dat is voor mij een geheel nieuwe en superleuke uitdaging.

Wat maakt jouw locatie bijzonder?

Voordat ik drie jaar geleden bij Quadrant kwam, heb ik 10 jaar op een bso in Dordrecht gewerkt. Ik verhuisde naar Gouda en de reistijd werd me teveel. Dus zocht ik naar werk in Gouda. Bij Quadrant hadden ze een mooie uitdaging voor mij. Het Speelkwartier zat toen een beetje in een dip. De communicatie met ouders kon beter, er was weinig structuur voor de kinderen en het (voedings)beleid van Quadrant was niet goed zichtbaar. Ik mocht de kar trekken om de flow er weer in te krijgen en dat is gelukt! Het kindaantal is gegroeid en de kinderen zijn enthousiast en blij. Dat onze inzet vruchten afwerpt geeft veel voldoening.

Wat zou er op jouw locatie verbeterd kunnen worden?

Er zijn altijd dingen die verbeterd kunnen worden bijvoorbeeld de activiteiten voor de oudere kinderen. Die nemen geen genoegen meer met knutselwerkjes, daar moet je echt meer tijd en energie in steken. We hebben de timmertafel van school in ons lokaal gezet (met toestemming) en die wordt dagelijks goed gebruikt en ze voetballen graag, maar dat wordt lastiger nu het vroeg donker wordt en ze op het kleine plein moeten blijven. Om de bso voor de oudere kinderen ook afwisselender te maken, willen we de kinderraad nog meer van de grond krijgen.

Beschrijf een succesvolle/bijzondere dag op jouw locatie. Waar werd jij trots/blij van?

Het is moeilijk om te kiezen uit de vele leuke dagen, maar als er voor elke leeftijd die dag iets is ingepland waar ze met plezier aan gaan werken, is mijn dag helemaal goed.

De laatste tijd werken we aan een wensboom. We hebben gezaagd en getimmerd en nu mag iedereen op een viltje zetten wat zijn wens is om te doen op de bso. Die hangen we dan in de boom. De meest uiteenlopende wensen staan erop; een unicorndag, 8+-feest, jumpsquare. Elke week laten we een wens uitkomen. Het leeft echt bij die kinderen en het geeft ze zoveel zelfvertrouwen als hun wens wordt uitgevoerd.

Op de foto sta ik met een traktatie die we zelf (de jarige) hebben gemaakt op de bso. Dit doen wij om ouders te ontlasten en zo krijgen we zeker een gezonde traktatie met leuke twist. De kinderen kunnen uit de traktatiemap een traktatie kiezen en dan maken we er meteen een leuke activiteit van!

Volg Quadrant via Facebook
Volg ons via Facebook Zoek locatie