Quadrant Kindercentra
samen voor het kind Bel: 0182 689 896

Cluster Korte Akkeren ‘Doet Groen’

Uit onderzoek is gebleken dat steeds minder kinderen buiten actief bezig zijn. Terwijl kinderen die regelmatig buiten, in het groen, spelen minder vaak last hebben van ADHD, diabetes, stress en overgewicht. Buiten spelen is dus gezond!

Vanuit bso de Westervriend heeft een aantal kinderen zich aangemeld voor “De Scharrelkids”. Zes keer zijn deze kinderen de wijk ingegaan om zaadbommen te strooien, vogels te spotten, kruiden te plukken en slootjes te bekijken. Met zwarte handen en enthousiaste verhalen kwamen zij terug. Naast deze serie lessen, hebben wij ook drie moestuinbakken onder onze hoede gekregen. Elke week gaan er een paar bso-kids met gieter en schepje naar het plein van de Brede School waar ‘onze moestuin’ ligt. De reacties zijn erg positief! Er zijn liters water gegeven, onkruid (en ook geen onkruid😉) gewied, slakjes gevonden en munt geproefd. Er zijn leuke gesprekken met buurtbewoners, ouders, de Brede School en met Marjan van het IVN. Samenwerken met andere partners in je wijk, is wat ons betreft echt een aanrader!

Wil je meer weten over ‘Groen doet Goed’? Kom gerust eens langs bij De Westervriend of bezoek de moestuinen bij De Brede School in de wijk Korte Akkeren (achter de Westerschool).

Volg Quadrant via Facebook
Volg ons via Facebook Zoek locatie