Quadrant Kindercentra
samen voor het kind Bel: 0182 689 896

Week van de Opvoeding

Van 1 tot en met 7 oktober staat Nederland in het teken van de Week van de Opvoeding. In het hele land vinden activiteiten over het onderwerp ‘opvoeden en opgroeien’ plaats. Het thema dit jaar is ‘Luister ’s naar me’. Bij de Centra voor Jeugd en Gezin (CJG) in de regio Midden Holland staan die week de deuren wagenwijd open voor ouders, verzorgers, kinderen en jongeren om hen te informeren over thema’s als communiceren met je kind, talentontwikkeling, alcoholgebruik, seks en voorkomen van ruzie met je puber.

In en rond de CJG’s worden tal van activiteiten georganiseerd. Van voorlezen tot streetdance, van workshops praten over je baby tot discussiëren met je puber. Aan elke leeftijdsgroep is gedacht. De Week van de Opvoeding draait om ontmoeting en uitwisseling en zorgt voor positieve aandacht voor opvoeden. Naar elkaar luisteren is daarbij erg belangrijk. Deze week biedt een mooie kans om ervaringen over opvoeden te delen, bevestiging te geven én te krijgen en de gewone alledaagse vragen aan elkaar te stellen. Want opvoeden doe je met elkaar.

Wil je weten welke activiteiten bij jou in de buurt georganiseerd worden, kijk dan op de website van het CJG Gouda. Daar vind je ook informatie over bijvoorbeeld bedplassen, schoolkeuze of ADHD, maar ook over zwangerschap, scheiding of verslaving.

Stel gerust je vragen
Iedereen heeft wel eens een vraag over opvoeden of opgroeien. Via de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin kun je kosteloos en zelfs anoniem je vraag neerleggen bij het CJG in jouw buurt. Je kunt bij het CJG ook gewoon binnenlopen. Het adres staat op de website. De CJG’s zijn telefonisch bereikbaar via één telefoonnummer 0900 444 000 8.

Wat kost de opvang van mijn kind? Bereken!